dilluns, 29 de febrer del 2016

L' Àguila Negra, de Joan Carreras

Any de publicació: 2015
Núm. de pàgines: 357
Editorial: Proa




> Web de la novel·la 



Comentada el dijous 25 de febrer amb l'autor Joan Carreras
Què en vam dir?

La trobada amb l'escriptor Joan Carreras va resultar molt enriquidora i agaradable per als assistents. L'autor va començar dient que a ell li agrada escriure, doncs va començar a fer-ho per vocació quan tenia 7 o 8 anys i des de llavors no ha parat. Porta 25 anys publicant i se sent feliç de la feina que fa. Una feina que segon va dir és "mitja feina", perquè no és completa fins que algú altre no la llegeix i interpreta. Es mostrà, per tant, molt obert a escoltar interpretacions de la novel·la, que són les que fan que "els personatges cobrin vida".

Pel que fa a l'Àguila Negra se'n va destacar la vessant històrica encavalcada amb la psicològica dels personatges principals, autèntics protagonistes de la novel·la. L'autor va confessar que sovint es transmuta en la pell dels personatges de les seves novel·les fins al punt de viure'ls i deixar-los certa llibertat de moviments un cop establerta la trama compositiva.  
En el cas de l'Àguila Negra es va destacar que no es tracta d'una epopeia d'herois antifranquistes, doncs a Carreras li interessava més retratar la part poc compromesa de la generació que va néixer a mitjans dels 40. Aquells, com al jubilat Marià Solvell, a qui la vida i la història els va passar en certa manera per davant sense que se'ns adonessin. 
A la novel·la les referències musicals i a la Maria del Mar Bonet són evidents i ben presents, la cantant catalana també l'ha llegida i compta amb la complicitat de l'autor. De fet, una manera original d'acompanyar la lectura pot ser escoltar la llista de Spotify, que en Joan Carreras va crear amb les cançons relacionades amb la novel·la. 
Per acabar la tertúlia es va fer referència a una altra influència, una de les primeres de l'autor, els ratolins del conte Frederick de Leo Lionni



Si t'ha agradat L'Àguila Negra potser també t'agraden:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada